Rõivas: keskkonnale kahjuliku kütuse maksustamine on selge valik

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peaministrikandidaat Taavi Rõivas ütles täna riigikogu ees, et koalitsioonileppe kallite lubaduste katteallikaid pole nad kunagi varjanud ning need on erinevate aktsiiside tõusud.

«Keskkonnale kahjuliku kütuse maksustamine on selge valik,» ütles Rõivas, kes lisas, et tõusevad ka alkoholi- ja tubakaaktsiis. «Kütuseaktsiisi tõus on jaotatud nii, et aastas ei oleks mõju kütuse lõpphinnale rohkem kui viis protsenti, pigem neli protsenti.»

Rõivas rõhutas just kütuse mõju keskkonnale. «Kui kütuseaktsiisi tõusu tulemusena valitakse säästlikum auto, siis ei pruugigi inimesel kulud tõusta,» ütles ta. Lisaks rääkis ta, et aktsiisi kui ühe komponendi tõus kütuse hinnas ei ole võrreldav naftahinna kõikumisega, mis tõuseb ja langeb kordades.

Lisaks kinnitas ta, et turismiettevõtete käibemaksusoodustuse kadumine on teemaks 2017. aastast. Sellele peab Rõivase sõnul eelnema aga ka ulatuslik reklaamikampaania, et ca 10-protsendilise hinnatõusu tõttu ei kaotaks majutusasutused kliente.

BNS kirjutas eile, et koalitsioonikõnelustel on lepitud kokku diisliaktsiisimäära tõusus tulevast aastast 14 protsenti ja järgnevatel aastatel 10 protsenti. Bensiiniaktsiis tõuseb nii järgmisel kui ka järgnevatel aastatel iga-aastaselt 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles