Lootus Lotuses: autosid ostetakse ja sündida võib džiip

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotus Evora 400 esmaesitlus Genfi autonäitusel.
Lotus Evora 400 esmaesitlus Genfi autonäitusel. Foto: lotuscars.com

Inglise sportautotootja Lotus on teinud teatavaks aastase automüügi seisuga märts 2015. Number on kohane ja lootustandev – 2015.

Mis veelgi tähtsam: aastatagusega kõrvutades on kasvu kogunenud peadpööritavad 55 protsenti. Ning lisaks sellele kõigele on tegemist Lotuse müügirekordiga finantskriisi kiiluvees.

Uus mudel Evora 400, mis märtsikuus Genfi autonäitusel vaatajate ette veeretati, peaks müüki veelgi suurendama, kirjutab Financial Times.

Lotuse jaoks on tegemist teretulnud leevendusega olukorras, kus firma üritab oma autotootmisega miinusest nulli tõusta. Seda siis esimest korda ettevõtte 76-aastases ajaloos.

«Huvi brändi vastu on väga suur,» ütles läinud aasta mais Lotuse grupi tegevjuhiks tõusnud Jean-Marc Gales. Septembris vallandas malaislaste omanduse olev firma viiendiku oma töötajatest. Osana viimase viie aasta plaanist värbab firma taas inimesi, kasvatab diilerivõrgustikku ning lansseerib uusi tooteid.

Võib-olla tuleb isegi Lotuse maastur. Galesi hinnangul «istuks maastur Lotuse brändile ülihästi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles