Katteallikaid koalitsioonileppest ei leia

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Remo Holsmer.
Esiplaanil Remo Holsmer. Foto: Jaanus Lensment

Koalitsioonileppe tööversiooni lugedes jääb vägisi mulje, et tulevase valitsuse lubadused ei lähe mitte midagi maksma, kuna varem jutuks olnud katteallikaid sealt ei leia.

Näiteks ei ole seal sõnagi kütuseaktsiisi tõstmisest, maksuerandite kaotamisest jms. Reformierakondlane Remo Holsmer ütles, et koalitsioonileppe tekst ja maksumus on erinevad asjad. «Ongi kaks erinevat töödokumenti. Me ei ole neid sinna koalitsioonileppe mustandisse kirjutanud,» selgitas Holsmer.

Holsmeri sõnul hakkab valitsus koostama õige pea riigieelarve strateegiat ja järgmiste aastate kontekstis vaadatakse kõik asjad veel niikuinii detailselt üle.

Ta kinnitas, et keegi ei varja katteallikaid ja need tulevad, kuid nendest saab rääkida siis, kui koalitsioonileping on allkirjad saanud. «Enne on vaja sisu kokku leppida ja saada kinnitus, et see valitsus üldse sünnib. See on tehete järjekord selles protsessis,» ütles ta. «Ma ei väida, et neid ei tule. Neist on ajakirjanduses juttu olnud ja need on tõele lähedal. Aga millises mahus ja milliste mõjudega - selle avaldamiseks on veel vara.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles