Omanikud investeerivad Reopalu saeveskisse neli miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Combimill Reopalu juht Margus Kohava.
Combimill Reopalu juht Margus Kohava. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Combimill Reopalu investeerib tänavu neli miljonit eurot uude saeliini ja märja materjali sorteerimisliini, millega asendatakse kogu Reopalu saeveski senine tootmisliin.

«Uues saeveskis oleks võimalik kahes vahetuses toota kuni 200 000 tihumeetrit, meie oleme tagasihoidlikumalt plaaninud tootmiseks 140 000 tihumeetrit. Võrdluseks praegu saame Reopalus kolme vahetusega kätte 75 000 tihumeetrit, nii et tootlikkuse kasv on märgatav,» rääkis Combimill Reopalu juhatuse liige Margus Kohava BNSile.

Investeeringu kogusuurus on suurusjärgus 4 miljonit eurot, mida EAS toetas suurinvestori toetuse meetmest alla miljoni euroga.

Tänavuse aasta saetööstuse turgu iseloomustamiseks ütles Kohava, et palkidega on kõik hästi, palgipuudust saekaatritel karta ei ole, küll aga on nõrgem saematerjali turu seisukord. «Tõenäoliselt toimus Skandinaavias mullu ületootmine ja selle mõju on siiamaani turul näha,» ütles Kohava.

Mullu Soome Metsä Groupilt ostetud Reopalu saekaatri ostnud Combimilli aastatulemused jäid Kohava sõnul plaanitud tasemele, auditeerimata andmeid ta lähemalt kommenteerida ei soovinud. Ka märkis Kohava, et jõulise laienemise käigus toimunud liitumised ja ülevõtmised on jõudnud plaanipäraselt lõpule ja suuri üllatusi ei olnud.

Mullu augustis ühines Combimilli grupiga Pärnus asuv OÜ Ecobirch, mille osa senistest osanikest on ühtlasi Combimilli omanikeringis. Ecobirchile kuulub kolm saeveskit ja üks liimkilbitehas. Juuli algul ostis ettevõte Soome metsanduskontsernilt Metsäliito tütarfirma AS Metsä Wood Eesti, mis majandas Järvamaal Väätsa vallas Reopalus asuvat saeveskit.

2013. aastal oli Reopalu saeveski käive 16,2 miljonit eurot, Combimilli Sakala saeveskil 13,4 miljonit eurot ja Ecobirchil 12,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles