EAS annab 12 tootmisettevõttele 11,4 miljonit suurinvestori toetust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Graanul Invest.
AS Graanul Invest. Foto: Arvo Meeks

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas anda suurinvestori toetust 12 tootmisettevõttele kokku summas 11,4 miljonit eurot.

Koos ettevõtete panusega investeeritakse Eestisse kokku 42,4 miljonit eurot, teatas EAS. Toetatud ettevõtted asuvad üle Eesti, neist kuus Harju- ja kaks Tartumaal, lisaks Viljandimaal, Võrumaal, Pärnumaal, Järvamaal ja Saaremaal.

«Ühele ettevõttele antav summa ei ületa ühte miljonit eurot,» teatas EAS.

Suurinvestori toetust saavad: Interchemie Werken De Adelaar Eesti AS (farmaatsiatööstus), Combimill Reopalu OÜ (puidutööstus), Baltic Workboats (väikelaeva ehitus), Purutuli OÜ (puidugraanulite tootmine), AS Barrus (puidutööstus), Graanul Invest AS (puidugraanulite tootmine), Marsalis Metall OÜ (metallitööstus), BLRT Toorik OÜ (metallitööstus), Kitman Thulema AS (mööblitööstus), OÜ Globen Metall (metallitööstus), OÜ Print Best (trükitööstus) ja Saku Metall Allhanke Tehas AS (metallitööstus).

EASi juhatuse liikme Indrek Kaju sõnul on aastatel 2008 – 2015 üle Eesti toetust saanud ligi paarsada tootmisettevõtet oma seadmepargi uuendamiseks. «Möödunud eelarveperioodil investeerisime suures mahus Eesti ettevõtete tootmisseadmete soetamisse. Aktiivsemad taotlejad olid puidu-, metalli- ja mööblitööstuse ettevõtted, aga ka farmaatsia-, trüki- ja väikelaevatööstus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles