Margus Linnamäest sai ASi Eesti Meedia enamusosanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe (paremal)
Margus Linnamäe (paremal) Foto: Margus Ansu / Postimees

AS Eesti Meedia omanikud on leppinud kokku tehingus, mille tulemusena suurendab Margus Linnamäele kuuluv UP Invest oma osaluse AS Eesti Meedias 50lt 70-protsendini.

AS Eesti Meedia nõukogu esimees Mart Kadastikule kuulub pärast tehingut 9% aktsiatest.

Eesti Meedia juhatuse liikmetele Toomas Issakule ja Meelis Luhtile ning Kroonpressi juhile Andres Kullile kuulub pärast tehingut võrdsetes osades 21% aktsiatest.

„Kui kaks aastat tagasi kutsusime  Margus Linnamäe aktsionäride ringi, lähtusime soovist leida investor, kes näeks meediat laiemalt kui ainult kasumitootjat,“ sõnas Eesti Meedia nõukogu esimees Mart Kadastik. „Nüüd võin öelda, et Linnamäega seob meid eelkõige ühesugune missioonitunne. Aga selge on ka see, et Linnamäe osaluse kasv lisab Eesti Meediale oluliselt investeerimisjõudu.“  

 „UP Invest on sisenenud meediaettevõtlusesse pikaajalise vaatega. Oleme valmis Eesti Meediasse investeerima ja panustama, et hoida ja arendada Baltimaade juhtiva meediaettevõtte  positsioone,“ kommenteeris tehingut UP Investi juhatuse esimees Kristjan Vilosius.  

 Vilosiuse sõnul jätkab Eesti Meedia juhatus päraste tehingut  samas koosseisus.  

Tehingu jõustumine eeldab juriidiliste protseduuride läbimist, sealhulgas on vajalik ka kolme Balti riigi konkurentsiameti kooskõlastus. Tehing viiakse lõpule pärast kooskõlastusi.

Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles