Kreeka rahandusminister kohtub pühapäeval IMF-i juhiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yanis Varoufakis
Yanis Varoufakis Foto: Reuters/ScanPix

Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis kohtub pühapäeval Washingtonis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhi Christine Lagarde'iga.

Varoufakis ja Lagarde «arutavad mitteametlikult Kreeka valitsuse reformide programmi,» teatas laupäeval Kreeka rahandusministeerium.

Ateena peab 9. aprillil tasuma IMF-ile 467 miljonit eurot. Kreeka aserahandusminister Dimitris Mardas kinnitas laupäeval, et IMF saab oma raha tagasi ettenähtud tähtajal.

«Tagasimakse IMF-ile leiab aset 9. aprillil. Meil on tuleval nädalal raha palkade, pensionite ja mis tahes maksete tegemiseks,» sõnas Mardas.

Aprilli keskel peab Kreeka leidma 2,4 miljardit eurot lühiajaliste laenude tagasimaksmiseks.

Kreeka on saanud alates 2010. aastast kaks abipaketti väärtuses 240 miljardit eurot ning pidanud nende eest ellu viima rangeid säästumeetmeid. Ateena esitas rahvusvahelistele laenuandjatele reformiettepanekud selleks, et saada kätte 7,2 miljardi euro suurune EL-i ja IMF-i laenumakse ja vältida maksejõuetust.

Eurotsooni aserahandusministrid kohtuvad 8.-9. aprillil ja üritavad jõuda kokkuleppele Kreeka vajaminevate reformide asjus, millele järgneks abipaketi viimase väljamakse sooritamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles