Kauplemisportaal Arambla võttis rahata kauplemissüsteemile patendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaal Arambla
Portaal Arambla Foto: Internet

Eestist alguse saanud rahata kaupade ja teenuste kauplemisportaal Arambla on registreerinud patendi rahavabale vastupakkumistega kauplemissüsteemile.

«Portaal annab kasutajatele nii-öelda uue vabaduse – vabaduse kaubelda seniste rahaliste kauplemissüsteemide kõrval ka mitterahalises kauplemissüsteemis,» rääkis BNS-ile portaali haldava Arambla Grupp OÜ juhatuse liige Rene Heinsaar, kelle sõnul annab portaal nii võimaluse otsida uut kasutust vanadele asjadele, mida enam ei vajata, kui ka võimaluse hankida eluks vajaminevat ilma selleks raha vastu pakkumata.

Portaali kaudu on võimalik pakkuda nii asju kui ka oskusteenuseid, möödunud aastal patenteeritud meetod võimaldab asjadele uusi omanikke otsida integreeritud tingimismehhanismiga, kus erinevalt tavapärasest ei tule pakutud tehingule anda heakskiit või see tagasi lükata, vaid saab vastata ka uue pakkumisega, mis loodetavasti peaks viima suurema tõenäosusega kõiki osapooli rahuldava lahenduseni.

Mõne aasta eest käivitatud projekt on praeguseks avanud portaalid ka tosinas Ladina-Ameerika riigis, reas Euroopa riikides ning Austraalias ja Uus-Meremaal. Heinsaare sõnul on Eestis kasutajaid 3000 inimese ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles