Rahandusministeerium tahab lihtsustada börsiettevõtete elu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: SCANPIX

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile väärtpaberituru seaduse muutmise eelnõu, mille peaeesmärk on vähendada börsil kaubeldavate väärtpaberitega väike- ja keskmiste ettevõtete halduskoormust.

Ministeeriumi teatel on praegu aktsiate ja võlakirjade börsil kauplemisele võtmise protsess koos regulaarse börsiteabe avalikustamise kohustusega just väiksematele ettevõtetele ebaproportsionaalselt kulukas.

Muu hulgas pikendatakse eelnõuga börsiemitendi poolaastaaruande avalikustamistähtaega ja tühistatakse juhtkonna vaheteadaannete avalikustamise kohustus. Uute võlakohustuste emiteerimisest teavitamine ei ole samuti seaduse jõustumisel enam kohustuslik.

Eelnõu teine eesmärk on suurendada väärtpaberituru läbipaistvust. Kehtiva seaduse kohaselt peab iga suurinvestor emitenti ja finantsinspektsiooni teavitama viie protsendi suuruse või suurema osaluse omandamisest ettevõttes. Eelnõuga täpsustatakse suurosaluse omandamisest või võõrandamisest teavitamist keerukamate väärtpaberitehingute puhul, mis muudab emitentide omandistruktuuri veelgi läbipaistvamaks.

Eelnõu esitati kooskõlastamiseks ja arvamuse avaldamiseks turuosalistele, sealhulgas kõigile NASDAQ Tallinna börsi emitentidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles