Kümme asja, millest alluvad ülemusele ei räägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keegi ei kannata, kui ülemus vaid vastuvaidlemist mittesallivaid käske jagab.
Keegi ei kannata, kui ülemus vaid vastuvaidlemist mittesallivaid käske jagab. Foto: SCANPIX

On palju asju, mida alluvad ei tihka oma ülemustele rääkida, samas on mitmeid teemasid, mida avatud ja koostööle orienteeritud vastastiksuhte puhul saaks ja tuleks siiski arutada, kirjutab klienditeenindusekspert Ali Headan oma LinkedIni postituses.

Ma otsin uut töökohta

Kui ülemuse ja alluvate vaheline suhe on avatud, ei tohiks lahkumisavalduse lauale panemine tulla ülemusele kunagi üllatusena. Samas, kui see juhtub, on juba liiga hilja probleemidest rääkida või vastupakkumisi teha. Lahkumiseks on alati mingid konkreetsed põhjused ning hea ülemus tunnetab töötaja rahulolematuse allikad juba varakult ära ning oskab neile adekvaatselt reageerida.

Ma võiksin palju rohkem tööd ära teha

Mitte väga paljud töötajad ei küsi oma ülemustelt tööülesandeid juurde. Suurem osa inimestest otsivaid lihtsamaid asju, millega oma tööpäev ära sisustada, üritades nende asjade tegemist vajadusel ka ülemuste ees õigustada. Ülemuse ülesandeks on aga tagada oma töötajate produktiivsus ning rakendada neid ettevõttele võimalikult suurt kasu toovate ülesannete tegemisele.

Sa ei oska absoluutselt ______.

Kõigil inimestel on oma nõrgad kohad, kuid alluvate jaoks on oma ülemuste nõrkustele osutamine tavaliselt väga riskantne tegevus. Samas, kui soovid enda võimekust ja oskusi parandada, tuleks ise aktiivselt töötajatelt tagasisidet küsida ning reageerida sellele objektiivselt ja konstruktiivselt.

Sa eelistad ühte töötajat teisele

Kas sa oled mõnede alluvatega sõbralikemates suhetes kui teistega? Sa võid arvata, et see, kuidas sa suhtled töötajatega väljaspool tööaega, ei mõjuta sinu suhtumist nendesse tööajal, kuid tegelikult võib reaalne olukord olla vastupidine.

Me tahaks, et sa lahkuks, et me saaks end vabalt tunda

Jah, oma meeskonnaga paari dringi tegemine peale tööd on OK. Samas tuleb siiski meeles pidada, et sa oled ülemus ning alluvatele meeldib vahel ülemusi taga rääkides auru välja lasta, ükskkõik kui positiivsena nad sind ka üldiselt ei näeks. Kui asi puutub oma töötajatega sotsialiseerumisse, tuleks meeles pidada rusikareeglit: tee välja esimene dringiring ja seejärel lahku.

Sul ei ole aimugi, mida ma teen ja sind ei paista see ka huvitavat

Kuigi ükski alluv ei taha töötada ülemuse heaks, kes kontrollib ja paneb paika oma töötajate iga viimse kui liigutuse, oodatakse siiski, et ülemusel on hea ülevaade sellest, millega töötaja tegeleb. Veelgi enam, iga töötaja soovib, et tema tööd peetaks oluliseks ja seda tähtsustatakse.

Mu kolleeg viilib ja sul ei ole sellest aimugi

Ükski töötaja ei taha oma kolleegide peale kaevata. Pigem eeldatakse, et ülemus on piisavalt adekvaatne, et hinnata, kelle panus on piisav ning kelle oma mitte.

Ma üritan sinuga rääkida, aga sa ei pööra mulle tähelepanu

Kas sa oled töötajatega suheldes sajaprotsendiliselt nendele pühendunud või tegeled sa samal ajal miljoni muu asjaga? Sinu töötajad väärivad sinuga suheldes sinu täielikku tähelepanu ning võivad tunda ennast solvatuna, kui nad seda ei saa.

Sa ei ole nii humoorikas, kui sa ise arvad

Karm tõde: kuigi sinu alluvad võivad sinu naljategemise ürituste peale muiata, ei tähenda see tingimata, et sul on suurepärane huumorisoon.

Sa ei meeldi mulle üldse

Suurem osa juhtidest soovivad oma alluvatele meeldida, kuid tegelikult on tegu ebarealistliku ning ebavajaliku eesmärgiga - olulisem on hoopis austuse olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles