Venelased müüvad portaalides oma asju maha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla kurss dollari ja euro suhtes Moskva valuutavahetuses.
Rubla kurss dollari ja euro suhtes Moskva valuutavahetuses. Foto: SCANPIX

Jonas Nordlanderit ei häiri Venemaa majanduse häving põrmugi. Vastupidi, see on tema jaoks olnud väga hea.

Kaheksa aastat tagasi kaasasutas ta eraisikute kuulutusteportaali Avito, mis on kasvanud Venemaa suurimaks. Ja nende äri õitseb nüüd, kus majanduskriis ja rubla väärtuse vähenemine on andnud löögi venelaste rahakotile. Venelased müüvad seal nii diivaneid, sülearvuteid, mobiiltelefone kui isegi talvemütse – kõike, mida ehk saab rahaks teha, vahendab Bloomberg.

«Kõiki tavalisi asju, mis inimestel kodus on ja mida nad nüüd müüa tahavad,» ütles Nordlander, kes on pärit Rootsist. Võrreldes aasta tagusega on kuulutuste arv kasvanud 43 protsenti. Nordlanderi sõnul on mõne eseme müügikasv olnud plahvatuslik.

See lugu illustreerib hästi seda, et kuigi paljudel läheb Venemaal halvasti, siis mõnel sektoril läheb suurepäraselt.

Väärisesemete müük on kasvanud, sest venelased otsivad alternatiivseid meetodeid väärtuse hoidmiseks. Kuna Euroopa kaupade sissevedu on keelatud, on head ajad Türgi liha- ja juurviljatootjatel. Ning raskete aegade traditsioonilise toidu ehk konservide müük on kasvanud kümnendiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles