Soome meremeeste streik jääb ära

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäämurdjad.
Soome jäämurdjad. Foto: arctia.fi

Täna pärastlõunal algama pidanud Soome meremeeste streik jäämurdjate meeskondade nõudmiste toetuseks jääb ära, sest töötüli osapooled jõudsid eile õhtul kokkuleppele.

Soome riikliku lepitaja Minna Helle teatas eile oma Twitteri-konto kaudu, et jäämurdjate meeskondade streik lõpeb ja neljapäevaks, st tänaseks planeeritud meremeeste tugistreik jääb ära.

Töötüli osapooled jõudsid kokkuleppele, et uus jäämurdjate meeskondade kollektiivleping esitatakse komisjonile, kes otsustab, millises ulatuses on see üldkehtiv. See alaline komisjon tegutseb Soome sotsiaalministeeriumi juures ja on oma otsustes sõltumatu. Nõue lasta komisjonil lepingu üldkehtivust kaaluda oli üks Soome meremeeste ametiühingu Suomen Merimies-Unioni (SMU) peamisi nõudmisi.

Täna algama pidanud toetusstreik oleks takistanud kaubavedu Soome sadamates, sest SMUsse ning inseneride ja masinameeste ametiliitu kuuluvad meremehed ehk teisisõnu suur osa Soome lipu all sõitvate laevade meeskondadest plaanis töötegemise kl 14 lõpetada. Tallinna ja Helsingi vahelisest liiklusest oleks enim häiritud olnud Eckerö Soome lipu all sõitva reisiparvlaeva Finlandia tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles