Estonian Air otsib Embraeride asemele uusi lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Embraer 170.
Estonian Airi lennuk Embraer 170. Foto: Toomas Huik

Augustis hakkab Estonian Air järjest tagastama Finnairilt liisitud Embraere ja otsib praegu nende asemele uusi lennukeid.

«Kuna lisaks oma igapäevasele tegevusele on meil nii palju erinevaid projekte käimas, on meil kindlasti vaja lisalennukeid. Praegu olemegi tegelenud nende otsimisega,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Jan Palmér intervjuus BNSile.

Augustis hakkab lennufirma liisitud Embraere järjest Finnairile tagasi andma, igal järgneval kuul üks lennuk, kuni need kõik on Finnairile tagastatud.

Võimaluse korral võtaks ettevõte Palméri sõnul uuesti rendile Embraerid, kuid nende järele on turul väga suur nõudlus ja neid ei ole tõenäoliselt sobiva hinnaga võimalik leida.

Kõige odavam oleks opereerida sama tüüpi lennukitega, kuid ka CRJ900-tüüpi lennukid, mida ettevõte kasutab, on turul väga nõutud ja neid ei ole erilist lootust saada.

«Meie puhul on muidugi probleem ka see, et me ootame endiselt Euroopa Komisjoni otsust riigiabiloa kohta ja see raskendab läbirääkimisi lennukiomanikega. Me tahame paariks aastaks lennukit liisida ja nemad küsivad, et kuidas on lood selle riigiabi küsimusega,» rääkis Palmér. «Seega pole nad just kuigi innukaid meiega äri ajama. Seda probleemi pole me veel lahendada suutnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles