Soome meremeeste streik ohustab Eckerö Line'i neljapäevaseid väljumisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eckerö Line'i laev Nordlandia.
Eckerö Line'i laev Nordlandia. Foto: Toomas Huik

Võimalik Soome meremeeste toetusstreik 2. aprillil võib ära jätta Eckerö Line'i 15:30 Helsingist Tallinna väljuva reisi, ettevõtte reisilaev Finlandia sõidab Soome lipu all.

Eckerö Line'i väljumised Helsingist Tallinna ja tagasi võidakse tühistatakse, kui Soome jäämurdjafirma töötüli laieneb ka reisilaevaliiklusele. Laevafirmal on üks alus, mis liikleb Tallinna ja Helsingi vahel kaks korda päevas, vahendab BNS.

Esimene tühistatud väljumine oleks 2. aprilli kell 15:30 Helsingist Tallinna suunal väljuv reis ja selle väljumise tühistamine katkestaks 2000 inimese reisiplaanid.

Eckerö Line'i tegevjuht Taru Keronen kritiseerib teravalt streigi laienemist reisilaevaliinidele, sest tema sõnul mõjutab see töötüli enim just Soome lipu all sõitvaid aluseid.

Viking Line teatas eelmisel aga nädalal, et võimalik Soome meremeeste toetusstreik Viking Line'i alustel Helsingi  ja Tallinna vahel sõitva Viking XPRS-i tööd ei mõjuta, kuna laev on Eesti lipu all.

«Eesolev toetusstreik ei mõjuta Viking Line'i reisijatevedu. Toetusstreigi puhkedes ei transpordita kaubaveoseid Soome lipu all sõitvatel laevadel Amorella, Viking Grace, Mariella, Gabriella ja Rosella. Streik ei mõjuta reisijate sõiduautode ja busside lastimist. Eesti lipu all sõitev Viking XPRS ei osale toetusstreigis,» ütles Viking Line Abp kommunikatsioonijuht Johanna Boijer-Svahnström pressiteate vahendusel.

Soome Meremeeste Liit Merimiesunioni ja Soome Inseneride Ühingu Konepäällystöliitto teatel võib käimasolev kaubaveo streik laieneda toetusstreigiks, mis algab neljapäeval 2. aprillil kell 14. Jäälõhkujafirma Arctia Shipping töötüli tõttu ähvardab Merimiesunioni Soome väliskaubanduse seisma panna.

Ametiühing nõuab, et Arctia Shippingu uuendatud kollektiivleping kehtiks kõigi töötajate osas, kes töötavad jäälõhkujatel. Sektoris tegutsevad ettevõtted on senini sellele kindlalt vastu seisnud. Kollektiivleping puudutaks vähem kui 200 inimest, kes töötavad Arctia Shippingus, millele lisanduks mõnikümmend inimest teistes sektori ettevõtetes.

Põhjamaade transporditöötajate föderatsioon toetab töötajate streiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles