Kas Kreeka viimane õlekõrs on Venemaa?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Syriza Alexis Tsipras intervjuud andmas.
Syriza Alexis Tsipras intervjuud andmas. Foto: ARIS MESSINIS/AFP

Kreeka raha on lõppemas ja üha halvenevad suhted Euroopa riikidega annavad põhjust spekulatsioonideks, et Kreeka viimane õlekõrs on Venemaa.

8. aprillil kohtuvad Kreeka peaminister Alexis Tsipras ja Venemaa president Vladimir Putin. Venemaa on varem öelnud, et annab Kreekale vajadusel raha. Kreeka on siiani üritanud läbi rääkida Euroopaga – ent see oli enne, kui Kreeka oma sillad põletas ja võlgade kustutamise mõttega mängis.

Kui Kreeka järgmist abipaketi makset troikalt ehk Euroopa Komisjonilt, Euroopa Keskpangalt ning Rahvusvaheliselt Valuutafondilt ei saa, lõpeb riigi raha 20. aprilliks.

Kreeka on olnud surve all, et esitada reformiplaan ning saada abipaketi viimane väljamakse. Nädalavahetusel keeldusid võlausaldajad taas ühest reformiplaanist.

Euroopa mõttekoja Bruegel liige Zsolt Darvas sõnas, et Venemaale esitatud abipalvel on palju tagajärgi. «Ma tõesti usun ja loodan, et Tsipras ja teised Kreeka valitsuse liikmed saavad aru, et nad on Euroopas ja nende tulevik on Euroopas,» sõnas ta.

Tema sõnul on see ikkagi üsna ebatõenäoline, kuigi Venemaa arvatavasti kordab oma abipakkumist. 

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles