Liis: Raudtee soetas seadust rikkudes kiirelt mädanevad liiprid

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute pöögipuust liiprite virnad eile Eesti Raudtee laos, mis asjatundja hinnangul ei vasta ahenke- ega ka kvaliteeditingimuste poolest tellitule.
Uute pöögipuust liiprite virnad eile Eesti Raudtee laos, mis asjatundja hinnangul ei vasta ahenke- ega ka kvaliteeditingimuste poolest tellitule. Foto: Ruudo Liis

Raudtee remondikulud võivad lähiaastatel ootamatult suureneda, sest ettevõte soetas endise varustusjuhi väitel riigihanke seadust rikkudes lubatud pika kasutamisajaga tammeliiprite asemel hoopis kiiresti mädanevad pöögist liiprid.

Eesti Raudteelt eelmisel aastal pärast segadusi liiprihankega koondatud varustusosakonna juht Ruudo Liis andis Postimehe käsutusse fotod Eesti Raudtee laos seisvatest liiprivirnadest, mis tema väitel kõik on sobimatu kvaliteediga. Nimelt tellis Eesti Raudtee eelmise aasta suveks Skinest Woodist ligi 700 000 euro väärtuses tammeliipreid, mis võivad vastu pidada kuni 30 aastat, kuid sai suures koguses kuni viis aastat kestvad pöögist liiprid.

Eesti Raudtee infrastruktuuri juht Parbo Juchnevitsch kinnitas Postimehele, et Skinest Woodi poolt tarnitud sobimatute liiprite asemel saadeti hiljem hea kvaliteediga materjal ning tarnija maksis hilinemise eest leppetrahvi. Kuid eile raudtee sisekontrolli kutsel ettevõtte materjaliladu külastanud Liis pildistas suuri liiprivirnasid, mis tema sõnul on valmistatud pöögist ning ei vasta hanketingimustele ega ka kvaliteedinõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles