Palmér: Airbalticu lennud samadesse kohtadesse pole aus konkurents

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk. Riikliku lennufirma pankrot jättis Krediidiinfo teatel märgatava jälje mullusele majandusaastale.
Estonian Airi lennuk. Riikliku lennufirma pankrot jättis Krediidiinfo teatel märgatava jälje mullusele majandusaastale. Foto: Peeter Langovits

Estonian Airi juhatuse esimehe Jan Palméri sõnul ei ole õiglane, et riigi poolt toetatav lätlaste Airbaltic avas samad lennuliinid, mis on juba eestlaste lennufirma võrgustikus.

«Ma ausalt öeldes ei saa aru, miks Euroopa ametkonnad seda lubavad. Kõik teavad, et Airbalticut toeatakse Läti riigi rahast. Ja nad kasutavad seda riigiraha meiega konkureerimiseks, samas kui meil ei ole lubatud sama teha,» rääkis Palmér intervjuus BNSile.

Airbalticu suvised sihtkohad Pariis, Viin ja Berliin on samad Estonian Airi suviste sihtkohtadega.

«Loomulikult see mõjutab meid. Praeguse seisuga on aprilli tehtud vähem broneeringuid kui mullu,» ütles Palmér. «Viin on meie jaoks uus sihtkoht ja seal meil võrdlusandmed puuduvad. Kuid Pariisi ja Berliini numbrid on vähenenud.»

Palméri sõnul on Vene-Ukraina kriis mõjutanud tugevalt ka Airbalticut ja ettevõte on kaotanud ida pool väga palju sihtkohti. «Neil on lennukeid üle ja seepärast nad ongi alustanud uute liinidega,» ütles Palmér.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles