Huawei kasvatas mullu võimsalt käivet ja kasumit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt teise telekomiseadmete tootja Huawei kasum kasvas mullu 2013. aastaga võrreldes 33 protsenti, ulatudes 27,9 miljardi jüaanini (4,2 miljardi euroni), kirjutab Reuters.
 

Hiina päritolu suurettevõtte käive kasvas samal ajal 21 protsenti 239 miljardilt jüaanilt(36 miljardilt eurolt) 288,2 miljardi jüaanini(43 miljardile eurole).

Ettevõtte teatel jäi kasv prognooside piiresse ning toimus peamiselt 4G võrguseadmete ülemaailmse nõudluse suurenemise toel.

Huawei asutati aastal 1987, alates 2012. aastast on ta võidelnud Rootsi Ericssoniga maailma suurima telekomiseadmete tootja tiitli pärast.

Lisaks võrguseadmete tootmisele on Huawei peale Samsungit ja Apple´it ka üks maailma suurimaid nutitelefonide tootjaid, hoides uuringufirma Gartner andmetel eelmise aasta kolmandas kvartalis tarnitud telefonide arvu järgi kodumaiste rivaalide Xiaomi ja Lenovo ees kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles