Elektroonika ja puidu tootmine kasvatasid veebruaris tööstustoodangut

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvav puidutööstus ei suuda üksi kogu tööstussektorit kasvule vedada parandada. Pildil Viljandimaa puidutootja Eesti Höövelliist.
Kasvav puidutööstus ei suuda üksi kogu tööstussektorit kasvule vedada parandada. Pildil Viljandimaa puidutootja Eesti Höövelliist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööstusettevõtted tootsid 2015. aasta veebruaris viis protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet. Enim kasvas töötlevast tööstusest elektroonika ja puidu tootmine.

Statistikaameti andmete põhjal suurenes toodang töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses. 2014. aasta veebruariga võrreldes toodeti elektrit kaheksa protsenti ja soojust üks protsent rohkem.

Töötlevas tööstuses toodeti veebruaris kuus protsenti rohkem toodangut kui mullu samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv, kus toodang suurenes vastavalt 24 protsenti ja 14 protsenti.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veebruaris veel toiduainete, metalltoodete ja elektriseadmete tootmises. Toodangu kasv ei olnud statistikaameti teatel laiapõhjaline – enam kui pooled tööstusharud ei saavutanud veebruaris mullust taset.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang keemiatoodete, ehitusmaterjali ja plasttoodete tootmises.

Välisturule müüdi veebruaris 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2014. aasta veebruariga võrreldes suurenes toodangu müük nii ekspordiks kui ka kodumaisele turule korrigeerimata andmetel ligi kolm protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2015. aasta veebruaris tööstuses kokku kaks protsenti rohkem toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses ühe protsendi jagu rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles