Vene emigrante süüdistatakse elektroonika läbi Eesti Venemaale müügis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

USAs on rahapesus kahtluse all kaks Vene emigranti ja nende ettevõte, mida süüdistatakse keelatud elektrooniliste kaupade smugeldamises läbi Eesti Venemaale.

Praeguseks ekspordiõiguse kaotanud Flider Electronics, mis tegutses ka Trident International Corporation nime all, ning selle kaks omanikku Pavel ja Gennadi Flider võltsisid ekspordi saatelehti, milles väitsid, et müüvad Eesti ja Soome klientidele tooteid, kuid hiljem selgus, et tooted müüdi edasi Venemaale, vahendab BNS.

Fliderid väitsid, et müüsid energeetikaseadmeid, kuid piiril avastati, et tegemist oli Xilinx elektrooniliste kiipidega, mille tarnimine Venemaale oli keelatud. Eestis oli Fliderite äripartneriks Adimir ja soomes Logilane Oy, selgub ekspordikeelu kokkuvõttest. 2014. aastal üritas Flider Electronics uuesti skeemi sisse seada Soome ettevõtte Logimixi kaudu.

Süüdistuse järgi laekus Fliderite arvele USAs erinevate Euroopa pankade kaudu 60 miljonit dollarit.

Fliderid arreteeriti märtsi keskel ja rahapesus süüdimõistmisel võib Pavel Fliderit oodata kuni 20-aastane vanglakaristus, selgub FBI kodulehelt. Vendadega seotud ettevõtet võib oodata aga poole miljoni dollari suurune trahv, millele lisandub 250 000 dollarine trahv iga smugeldamise korra eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles