Maxima leidis töömessilt väga palju asjalikke inimesi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömess Tallinna lauluväljakul.
Töömess Tallinna lauluväljakul. Foto: Liis Treimann

Tallinnas eelmisel nädalal toimunud messil oli väga palju väga asjalikke tööotsijaid, ütles Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.


Maximal oli messil pakkuda 70-80 töökohta. «Muugal avatavasse kauplusesse on vaja ligi 40 inimest ning töötajaid on juurde vaja ka Tallinna poodidesse, sest klientide arv on kasvanud,» täpsustas Erilaid.

Messil esitas Maximale avalduse üle 200 kandidaadi. «Seda hoolimata ruumipuudusest,» märkis Erilaid. «Väga palju inimesi võttis materjale kaasa ja on meile hiljem avalduse saatnud,» lisas ta.

«Ausalt öeldes oleme meeldivalt üllatunud,» rääkis Erilaid, mis mulje talle messil käinud tööotsijatest jäi. «Väga palju oli väga asjalikke inimesi.»

Praegu toimub kandidaatide valik. Erilaid avaldas lootust, et esimesed lepingud töömessilt värvatutega allkirjastab Maxima oktoobri alguses.

Mess osutus tulemuslikuks ka Tallinna Korteriühistute liidule, millele on taotluse esitanud üle 300 tööotsija. Liit otsis messil santehnikuid, koristajaid, puuseppi, maalreid, lumekoristajaid, raamatupidajaid, elektrikke, valvureid ja haldureid. Lähema kuu aja jooksul kavatseb liit oma kodulehel käivitada tööbörsi, kust pealinna korteriühistud saavad inimesi tööle palgata, lausus liidu juhatuse liige Konstantin Grigorenko.

Coca Cola pakkus töömessil kolme vaba ametikohta: juhtkonna praktikant, marketingi spetsialist, telefonimüügi operaator. «Ankeete me messil täita ei lasknud, küll andsime e-maili aadressi, kuhu huvilised said saata CV-d,» ütles Coca-Cola HBC Eesti personalispetsialist Evelyn Berg. «Saime mitmeid CV-isid ja üks telefonimüügi operaatori ametikoha kandidaatidest on käinud juba ka intervjuul.»

G4S oli messil selle kommunikatsioonidirektori Andres Lemberi sõnul end tutvustamas, mitte otseselt inimesi värbamas, ehkki ettevõttel on praegu vabad ligi 20 töökohta. «Tulemus oli selles mõttes väga hea, et saime oma ettevõtet tutvustada ja turvatööd propageerida ning anda inimestele aimu, mis töö see on ja millised tingimusi peavad sellele kandideerijad täitma,» rääkis Lember. «Ei saagi öelda, et sellelt eelmise nädala töömessilt oleks võinud kedagi tööle saada, sest töölevõtmise protsess on turvaettevõttes taustakonrolli tõttu pikaajaline.»

Kui Tallinnas tulevikus peaks taas töömess toimuma, siis nii Maxima, Coca Cola kui G4S osalevad seal tõenäoliselt jälle. Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu arvates võiks ka teised suuremad omavalitsused töömesse korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles