Tallinna Sadam otsib konkursiga parvlaevanimesid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja uued Väinamere parvlaevad.
Sellised näevad välja uued Väinamere parvlaevad. Foto: LMG Marin

AS Tallinna Sadam korraldab mandri ja Eesti suursaarte vahelistele liinidele tellitud neljale uuele reisiparvlaevale nimede leidmiseks avaliku konkursi.

AS Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil avaldas lootust, et nimede pakkumisel lähtutakse saarte ajaloolisest või kultuurilisest pärandist. «Loodame, et huvitavaid ja toredaid nimesid pakutakse nii Saare- kui ka Hiiumaa rahva poolt mõlema liini laevadele ning nendest on edaspidi võimalik lähtuda ka reisiparvlaevade sisekujunduse osas,» lausus Kiil.

Tallinna Sadama teatel saab ettepanekuid laevadele nime panemiseks esitada kuni 1. juunini e-postile nimed@praamid.ee. Nimesid oodatakse eraldi Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinil seilavatele laevadele. Laekunud ettepanekute põhjal valib komisjon välja neli kõige sobilikumat nime.

Tallinna Sadama teatel peab olema nimevalik tehtud suve lõpuks, et need jõutaks õigeaegselt laevade korpustele keevitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles