Liviko viis Viru Valge Jaapanisse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Kalvi.
Janek Kalvi. Foto: Peeter Langovits

Eesti suurim alkoholitootja AS Liviko omandas 50 protsendi suuruse osaluse ühes Jaapani müügiettevõttes, selleks et siseneda oma toodanguga, milleks esialgu on Viru Valge ja cooler'id, sealsele turule.


Tänasest lisaks Livikole ja selle tütarettevõtetele Lätis ja Leedus ka Jaapanis asuvat müügifirmat Hanza Trading @ CO juhtiv Janek Kalvi ütles, et tegu oli küllaltki riskantse otsusega, kuid praegust olukorda arvestades oli see hädavajalik.

Jaapan on Kalvi sõnul väga protektsionistlik turg, mis ennast kiivalt igasuguste mujalt sissetungijate vastu kaitseb, seetõttu on ka sealsele turule sisenemine väga keeruline. «Mõtlesime, et läbi kohalikus firmas osaluse omandamise on seda lihtsam teha,» rääkis ta.

Tegu ei ole väga suure ettevõttega. «Aga see on põnev turg ja tahame katsetada,» sõnas Kalvi. Investeeringu suuruseks on orienteeruvalt 6 miljonit krooni. Esialgu tegeleb Hanza Trading seal spetsiaalselt Jaapani turule toodetud coolerite ja Viru Valge müügiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles