Tallinna sadama D-terminali laiendus valmib järgmiseks kevadeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadama D-terminal.
Tallinna reisisadama D-terminal. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sadam loodab saada ehitusloa D-terminali laiendamiseks tänavu suvel ja alustada ehitustöödega sügisel; laiendustööd tahetakse lõpetada tuleval kevadel vahetult enne tihedat suvehooaega.

«D-terminali laiendusega oleme praegu projekteerimise faasis ja loodame, et ehitusloani jõuame suvel. Kui algab sügisperiood, mil reisijate hulk on väiksem, siis kindlasti alustame D-terminali ümberehitusega,» ütles Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand BNSile.

«Tahaksime loota, et uueks hooajaks ehk järgmise kevadhooaja alguseks mais oleksime sellega valmis,» lisas ta.

Kaljurand lisas, et ümberehituse käigus suureneb D-terminali pind umbes 50 protsenti. «Ligilähedaselt isegi natuke üle 50 protsendi tuleb pinda juurde. Eelkõige on meil olulised ikkagi tasapindade vahelised liikumised. Trepid asendatakse laiemate eskalaatoritega ja tehniline tase tuleb hoopis midagi muud,» sõnas Kaljurand.

«Peame tunnistama, et tegelikult kõik suuremahulised investeeringud Vanasadamas jäävad 1990. aastate lõppu. Kui vaatame, milliseks on muutunud sadamat külastavate laevade hulk ja nende suurus ning sellest tulenevalt ka reisijate ja autotranspordi hulk, siis on viimane aega alustada uuele tasemele minekut,» märkis ta. «Seda terminali, mis oli ehitatud kolme miljoni reisija jaoks, läbib praegu kuus miljonit inimest aastas.»

Tallinna Sadam kavandab investeeringuid, mille eesmärk on parandada laevade vastuvõtutingimusi ja reisijate ohutumat liikumist ning lihtsustada sõidukite liikumist laevale.

Tallinna ja Helsingi sadamad jätkavad tihedat koostööd, arendades ühiselt Tallinn-Helsingi mereühendust. Sadamad koos ASiga Tallink Grupp esitasid märtsis Euroopa Komisjoni CEF programmile rahastustaotluse sadamate infrastruktuuri investeerimiseks. Sadamad investeerivad infrastruktuuri kokku 100 miljonit eurot, projekti ühe osana on kavas D-terminali laiendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles