Elon Musk elas tudengipõlves eelarvega üks dollar päeva kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika päritolu tehnoloogiaettevõtja Elon Musk, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse hetkel pea 12 miljardit dollarit, katsetas tudengina kuu aega elamist ühe dollari eest päevas, vahendab Business Insider.

Tegu oli eksperimendiga - toitudes peamiselt hulgi ostetud apelsinidest ja hot dogidest tahtis Musk endale tõestada, et tal on püsivust ettevõtjana oma ideede ellu viimiseks ning seda, et raha ei tohiks saada sellel teel takistuseks.

Musk oli juba Kanada Ontario Queen University esimese kursuse tudengina tulvil ideedest, kuidas ta muudab inimkonna tulevikku interneti, keskkonnasäästlikkuse ja kosmosetehnoloogiate valdkonnas.

PayPali, Tesla Motorsi ja SpaceXi tulevane asutaja lasi järgmisel aastal end üle kanda University of Pennsylvania ülikooli. Tal oli alati olnud plaan USAsse minna ning selleks, et endale ette kujutada, kuidas oleks kahekümnendates aastates seal oma tehnoloogiaettevõtet alustada, võttiski ta ette dollar-päevas eksperimendi.

«USAs on üsna lihtne ennast elus hoida. Minu eksisteerimise lävepakk oli üsna madal. Ma leidsin, et kui ma üüriks mingi odava korteri, kus mul oleks arvuti ning ma ei nälgiks, oleks kõik korras.»

Seetõttu katsetas ta kuu aega 30-dollari suuruse eelarvega. Ta ostis põhiliselt hot doge ja apelsine ning harvem sõi ka konservtomatitega pastat.

Eksperiment õnnestus ning see andis talle kindluse, et tal ei ole ellujäämiseks vaja mingit mugavustsooni jäävat palganumbrit ning vähesega leppides on võimalik oma suuremate eesmärkide poole pürgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles