Linnamäe sukeldus EASi toel IT-ärisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe.
Margus Linnamäe. Foto: Margus Ansu

Tänavu jaanuaris määras ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) tugiteenuskeskuse rajamiseks üle poole miljoni euro toetust noorukesele IT-firmale OÜ Upitech, millest 50 protsenti kuulub Margus Linnamäele ja 19 protsenti reformierakondlasest IT-ettevõtjale Andre Lallile, kirjutab Äripäev.

Linnamäe on tervishoiulahendustega tegeleva Upitechi omanik läbi UP Investi, mis kuulub Linnamäe Hollandis registreeritud MM Holdingsile. Lall omab osalust läbi Opus Online OÜ, mille kaudu on Upitechi väiksemad omanikud Linnamäe ja Lalli kõrval ka seitse Lalli kolleegi.

Linnamäe ettevõtte kaasamine võimaldas taotleda EASilt suurkontsernide tugikeskustele mõeldud poolt miljonit eurot, teine pool miljonit peab investeerima firma ise.

Küsimusele, millele kokku enam kui miljon eurot kulub, vastas Lall, et tugiteenuskeskuse rajamisega seotud investeeringud on peamiselt IT-kompetentside täiendamine ning teenuse osutamiseks vajalike investeeringute tegemine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles