Arengufondi juht: olen Leedu peale kade

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Pärna.
Ott Pärna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Arengufondi juht Ott Pärna märkis täna riigikogu ees fondi aastaraportit tutvustades, et Leedu on viimasel paaril aastal suutnud riiki meelitada mitmeid suuri ja olulisi välisinvesteeringuid.


«Müts maha Leedu ees. Mina olen Leedu peale kade,» tunnustas Pärna leedukaid.

Ta lisas, et Leedu on suutnud riiki meelitada sellised nimekad välisinvestorid nagu IBM ja Barcalys, mistõttu võib jääda mulje, et Eesti teeks justkui investeeringute siiameelitamisega midagi valesti.

Samas tõdes ta, et oluliste välisinvesteeringute riiki meelitamise eest seisab Leedus hea sealne peaminister isiklikult. Pärna arvates võiks ka Eesti sellest kogemusest õppida.

Arengufondi juht lisas, et kui näiteks Lätis peaks latt devalveeritama, muutuks lõunanaaber Eestiga võrreldes  ahvatlevamaks sihtkohaks just lihtsakoelisematele investeeringutele.

Nii võib aga tekkida olukord, kus olulisemad investeeringud lähevad Leetu, lihtsamad leiavad tee Läti turule ning Eestil on oht jääda sootuks kuivale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles