Tööandjad on erakondades pettunud

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar.
Toomas Tamsar. Foto: Toomas Tatar

Tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar saatis täna meediale avalduse, kus taunib koalitsiooniläbirääkimiste arenguid.

«Arengud koalitsiooniläbirääkimistel, kus avaikkuse selja taga sünnivad üleöö uued maksud, tekitavad Eesti tööandjais muret ja pettumust erakondades, kes alles kuu aega tagasi lubasid üksmeelselt pöörata riigivalitsemises uus lehekülg,» kirjutas Tamsar.

Tema sõnul kinnitasid veel kuu aega tagasi kõik suuremad erakonnad, et üleöö ja varjatult sündivad maksumuudatused, ettevõtluskeskkonna reostamine ja halduskoormuse kasvatamine on vastuvõetamatu. «Mõisteti, et olulised muutused tuleb ühiskonnas läbi rääkida. See sisendas lootust,» ütles Tamsar.

Tamsari avalduse kutsus esile tänase Eesti Päevalehe artikkel, kus toodi välja, et koalitsioonikõnelustel on arutluse all olnud ühtse pakendiaktsiisi sisseviimine.

««Maksuüllatused» ja ettevõtluskeskkonna raskendamine, mida kirjeldab reedene Eesti Päevaleht, ei räägi uue lehekülje pööramisest, vaid riigivalitsemise halvimate tavade visast edasielamisest. Kergekäeliselt sündinud eluvõõrate uusmaksudega nõrgestavad poliitikud Eesti ettevõtluskeskkonna habrast konkurentsivõimet, teevad ausal ettevõtjal ebaausaga konkureerimise veel raskemaks ning kokkuvõttes ajavad käe sügavale iga tarbija taskusse. Kiire koalitsioonileppeni jõudmine ei saa olla vabandus ega põhjus eiramaks head valitsemiskultuuri, millest veel kuu aega tagasi valijatele valjuhäälselt räägiti,» kirjeldas Tamsar avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles