Soome meremehed hakkavad jäämurdjate toetuseks streikima

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäämurdjad Sisu ja Urho.
Soome jäämurdjad Sisu ja Urho. Foto: arctia.fi

Järgmisel neljapäeval kell 14 alustavad Soome meremeeste ametiühingud toetusstreiki jäämurdjate meeskondade nõudmiste toetuseks. Streik mõjutab enim kaubavedu Soome lipu all, reisiparvlaevade liiklust streik ei puuduta.

Soome meremehi ühendav Suomen Merimies-Unioni (SMU) ning masinamehi ja insenere ühendav Suomen Konepäällystöliitto on otsustanud teha toetusstreigi jäämurdjate streigi toetamiseks, teatas SMU.

SMU teatel ei lähe ametiühingute liikmed neljapäeval pärast kl 14 väljuvate kaubalaevadega tagasi merele, samuti ei lähe liitude liikmed välismaaga ühendust pidavate parvlaevadega kaasa juhul kui parvlaevadega veetakse kaupa.

«Autotekkidel võib siiski vedada reisijate autosid ja reisijate veoks mõeldud busse,» lisas SMU oma avalduses.

Täna teatas Viking Line, et Soome meremeeste toetusstreik ei mõjuta Tallinna ja Helsingi vahet sõitva Viking XPRSi liiklust.

«Toetusstreigi puhkedes ei transpordita kaubaveoseid Soome lipu all sõitvatel laevadel Amorella, Viking Grace, Mariella, Gabriella ja Rosella. Streik ei mõjuta reisijate sõiduautode ja busside lastimist,» teatas Viking Line. Eesti lipu all sõitev Viking XPRS ei osale toetusstreigis.»

SMU teatel kestavad läbirääkimised riigiettevõttele Arctia Shipping kuuluvate jäämurdjate meeskondade töölepingu üldkehtivuse üle juba kolmandat kuud. Et ka riikliku vahendaja sekkumine pole tulemust toonud, otsustasid ametiühingud toetusstreigi kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles