Amazon paneb töölt lahkujad keerulisse olukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.comi postisaadetised.
Amazon.comi postisaadetised. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Maailma suurim internetikaubamaja Amazon paneb isegi hooajalisi laotöötajaid allkirjastama töölepinguid, mille järgi ei ole neil lubatud töölt lahkudes järgneva 18 kuu jooksul konkureerivasse ettevõttesse tööle asuda, kirjutab The Verge.

The Verge´i kätte jõudnud töölepingu järgi peavad ka Amazoni laotöötajad lubama, et nad ei tööta 18 kuu jooksul peale ettevõttest lahkumist ühegi firma heaks, mis pakub teenuseid või kaupu, millega Amazon otseselt või kaudselt konkureerib.

See tähendab, et ka mõned kuud Amazoni ladudes veidi üle miinimumpalga eest töötavad hooajatöölised ei tohiks teoreetiliselt pooleteise aasta jooksul peale hooaja lõppu tööle asuda väga suure osa maailma ettevõtete jaoks, kuna Amazon tegeleb teatavasti kõikvõimalike toodete ja teenuste müügi ning vahendamisega.

Tavapäraselt kehtestatakse selliseid töötamispiiranguid pigem tippastme juhtide ja kõrgtasemel spetsialistide puhul, kuid viimasel ajal on mitmed USA ettevõtted neid kasutama hakanud ka erioskusteta lihttööliste puhul.

Amazon The Verge´ile oma töölepingute sisu kommenteerima ei soostunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles