Mida soovitab General Motorsi juht karjääri alguses olevatele töötajatele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mary Barra
Mary Barra Foto: SCANPIX

General Motorsi tegevjuht Mary Barrale esitati uuringufirma Catalyst korraldatud auhinnaüritusel küsimus: «mida sooviksid alles karjääri alguses olevale iseendale öelda, kui sul oleks võimalus ajas paarkümmend aastat tagasi minna,» kirjutab Business Insider.

Barra selgitas, et selleks nõuandeks oleks: «ära peida end väljakutsete eest, vaid saa nendega seonduvast hirmust võitu.»

«Mõned parimad õppimisvõimalused on minu karjääris on järgnenud sellele, kui ma algselt olin ehmunult küsinud: «Sa tahad, et ma teeksin sellist asja?» või «Sa tahaks, et ma täidaks sellist rolli?»», ütles ta.

Barra sõnul on väljakutset pakkuva võimalusega seonduv hirm heaks märgiks, mida tuleb näha motivaatorina, mitte arengut takistava asjaoluna.

«Kasuta võimalust, kuna sa õpid nii palju,» ütles ta. «Ja see annab sulle tugeva vundamendi, kust hiljem edasi liikuda.»

Kõigest paar kuud peale seda, kui Barra sai eelmise aasta alguses General Motorsi tegevjuhiks, tabas ettevõtet kaos - süütelukusüsteemidega seotud vigade tõttu alustati firma vastu föderaaljuurdlus ning 84 tagasikutsega tuli teenindusse võtta kokku üle 30 miljoni sõiduki. Kõigest hoolimata suutis ta aga viia ettevõtte kohe esimesel aastal rekordiliste käibenumbriteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles