Kui palju teenisid mullu USA suurimate börsifirmade juhid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucks
Starbucks Foto: SCANPIX

Reutersi andmetel suurenes USA viiesaja väärtuslikuma börsifirma juhtide keskmine töötasu mullu tänu heldelt jagatud aktsiaoptsioonidele ning börside headele tulemustele esialgse hinnangu järgi 15,9 miljonile dollarile.

2013. ja 2012. aastal oli selleks tulemuseks 11,6 miljonit dollarit. Seejuures arvestatakse Reutersi statistikas vaid neid juhte, kes on järjepidevalt ametis olnud alates 2009. aastast või juba varasemast ajast.

2013. aasta kinnitatud andmete kohaselt teenisid 300 suurima börsifirma juhti, kes on ettevõttet juhtinud vähemalt 2009. aastast alates, aastatel 2009-2013 kokku umbes 22 miljardit dollarit kompensatsioone, mis teeb juhtide keskmiseks tulemuseks umbes 73 miljonit dollarit.

Kõige rohkem teenis sellel ajaperioodil USA biotehnoloogia sektoris tegutseva ettevõtte Gilead Sciences tegevjuht John Martin, kokku 400,6 miljonit dollarit. See number võib sel suvel kasvada aktsiaoptsioonide käikulaskmisel ka üle 600 miljoni dollari.

Starbucksi tegevjuht Howard Schultz teenis sama aja jooksul 366 miljonit dollarit, seda suuresti tänu ettevõtte aktsia väärtuse 931 protsendi suurusele suurenemisele alates 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles