Maris Lauri arutas Prantsusmaa rahandusministriga ELi majandusolukorda

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri ja Michel Sapin
Maris Lauri ja Michel Sapin Foto: Rahandusministeerium

Rahandusminister Maris Lauri kohtus täna oma Prantsuse kolleegi Michel Sapiniga, et arutada ELi majanduskasvu toetamist ning algatusi võitluses maksupettuste ning terrorismi rahastamisega.

«Kohtumine oli töine, rääkisime Euroopa majanduse olukorrast ja võimalustest majandus tugevamalt kasvama saada. Oleme Michel Sapiniga ühel meelel, et selleks on vaja nii Euroopa Komisjoni investeeringukava kui ka liikmesriikide tõsiseid struktuurireforme ja kokkulepitud reeglite järgimist,» ütles Lauri.

Kohtumisel rääkisid ministrid veel maksudest kõrvale hoidmisest ja maksupettuste tõkestamisest, mille piiramiseks on tähtsad maksuhaldurite hea koostöö, teabevahetuse parandamine-automatiseerimine ja üldine läbipaistvuse suurendamine kogu Euroopas. Samuti oli jututeemaks Prantsusmaale oluline ELi koostöö rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamiseks.

Michel Sapin on Prantsusmaa rahanduse ja avaliku sektori raamatupidamise minister 2014. aastast. Ta on varem olnud erinevatel ministripositsioonidel, ka majandus-rahandusminister ning avaliku teenistuse ja riigireformi minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles