Euroopa Komisjon nõuab Eestilt alternatiivsete fondide seadusandlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon nõuab, et Itaalia ja Eesti võtaksid siseriiklikusse õigusesse üle alternatiivsete investeerimisfondide valitsejaid käsitleva direktiivi ja teavitaks selle vastuvõtmisest komisjoni.

Direktiiv kehtestab kutselistele investoritele suunatud alternatiivsete investeerimisfondide valitsejate õigus- ja järelevalveraamistiku, mis peaks suurendama nii valitsejate kui ka nende valitsetavate fondide läbipaistvust. Mõlemad liikmesriigid on EK teatel direktiivi üle võtnud osaliselt.

Itaalia ei ole veel teavitanud tähtsatest meetmetest, mis käsitlevad alternatiivsete fondide valitsejate tegevuse alustamist ja neile tegevusloa andmist, samuti normidest, mis käsitlevad depositooriume ning alternatiivsete fondide valitsemist, turustamist ja järelevalvet. Ka Eesti ei ole teavitanud normidest, mis käsitlevad alternatiivsete fondide valitsejatele tegevusloa andmist ja depositooriume.

Itaalia ja Eesti pidid 22. juuliks 2013 tagama direktiivi ülevõtmise siseriiklikusse õigusesse. Seepärast saatis komisjon mõlemale riigile põhjendatud arvamuse. Kui liikmesriigid ei täida oma kohustust kahe kuu jooksul, võib komisjon otsustada nad Euroopa Kohtusse kaevata ja teha ettepaneku neid trahvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles