Riigi äriühingud maksavad 162 miljonit eurot dividende

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia maksab riigile enim dividende. Pildil Auvere elektrijaam.
Eesti Energia maksab riigile enim dividende. Pildil Auvere elektrijaam. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valitsus kinnitas riigi otsustusõigusega äriühingutelt 2015. aastal riigieelarvesse makstavate dividendide summaks 162 miljonit eurot, teatas rahandusministeerium.

Võrreldes eelmise aastaga kasvas dividendide kogusumma 9,6 miljoni euro võrra. Suurimad dividendide maksjad on Eesti Energia AS, Tallinna Sadam AS ja Elering AS.

Eesti Energia makstav dividendide summa kasvas võrreldes möödunud aasta 93,6 miljonilt 95 miljonile eurole ja Tallinna Sadama dividendide summa vähenes 42 miljonilt 31,1 miljonile eurole.

Eleringi makstav dividendide summa on 20 miljonit eurot, mullu äriühing dividende ei maksnud.

Dividende maksavad veel AS Eesti Loto, Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Loots, AS Eesti Post, AS Eesti Teed, AS Teede Tehnokeskus, OÜ Keskkonnauuringute Keskus, AS Eesti Vedelkütusevaru Agentuur, AS Andmevara, AS Eesti Metsataim, AS Eesti Kaardikeskus.

Kokku laekub dividende 14 äriühingult. Riigil on tegutsevaid äriühinguid 32, millest kolmekümnes on riik ainuomanik või otsustusõigusega. Äriühinguid on seitsme ministeeriumi valitsemisalas ning ühe äriühingu osaluse valitseja on Riigimetsa Majandamise Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles