Eesti Raudtee juht pidi poole oma kütusekuludest ettevõttele tagasi maksma

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann Foto: Peeter Langovits

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Ahti Asmanni diiselmootoriga Audi A6 Allroadi kütusekulu oli ettevõtte raamatupidamispaberite järgi ligi 20 liitrit 100le kilomeetrile, sest tema kütusekaarti kasutas ka ettevõttega mitteseotud isik.

Asmann maksis hiljuti Eesti Raudteele tagasi umbes 5000 eurot ehk poole perioodil september 2012 - veebruar 2015 kogu kütusele kulunud summast, kirjutab Äripäev.

Äripäeva andmetel sai Eesti Raudtee nõukogu info Asmanni kütusekaardi kasutuse kohta ning tõendina olid juures ka tanklate kaamerapildid, millelt on näha, et tööajal tangib Asmanni kütusekaardiga võõrasse autosse kütust üks naisterahvas.

«Võimalust ettevõtte kütusekaarti kasutada isiklikuks otstarbeks oli kokku lepitud tööle asumisel. Kahjuks jäi see kokkulepe korralikult fikseerimata,» teatas Asmann pressiesindaja vahendusel küsimustele, miks ta maksis hiljuti raha tagasi, kes on tema kütusekaardiga tankinud ning kuidas selline olukord sai tekkida.

Loe pikemalt Äripäevast.

Eesti Raudtee üldkoosolek majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles olukorda kommenteerides, et usaldab küsimuses ettevõtte nõukogu. «Eeldan igalt riigi osalusega ettevõtte juhilt, et ta käitub seaduskuulekalt ja heaperemehelikult. Ettevõtte juhatuse tööle annab hinnangu nõukogu, mida ta eile ka tegi,» sõnas Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles