Eesti ühisrahastuse laenukontoritega on seotud süüdimõistetud pettur

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna astub Jürgen Kaljuvee New Yorgis kohtu ette, süüdistatuna süsteemses petturluses ja narkootikumide omamises.
Täna astub Jürgen Kaljuvee New Yorgis kohtu ette, süüdistatuna süsteemses petturluses ja narkootikumide omamises. Foto: Kristjan Lepp / Kroonika

Kümme aastat tagasi New Yorgis kokaiini omamise ja tšekkide võltsimise eest vahistatud erinevates investeerimispankades töötanud elunautija Jürgen Kaljuvee on võtnud maha tuure ning kasutusele oma teise nime, saanud pereisaks ja astunud Eestis laenuärisse.

Saanud esmalt tuntuks korvpallurina ja seejärel ärimaastikul, jõudis Harvardi haridusega Kaljuvee töötada ka kurikuulsas investeerimispangas Lehman Brothers, kirjutab Äripäev.

Pärast oma laia elustiili vastu taevast lendamist ning vahepeal vanglas istumist elab ta nüüd Inglismaal ning on ühel või teisel moel seotud kõikide Eesti suuremate crowdfunding'u ehk ühisrahastuse põhimõttel töötavate laenukontoritega nagu Investly, Bondora kui ka Estateguru.

Kaljuvee kasutab oma suhete kohta Eestiga väljendit capital introduction. Ta on toonud Eesti ühisrahastusega laenufirmadesse väliskapitali ehk tutvustanud eestlasi välismaistele investeerimisfondidele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jürgen Kaljuvee teatas pärastlõunal meediale Investly pressiteate vahendusel, et ta pole vanglas istunud. «Ma ei eita minevikus tehtud vigu, kuid olen 10 aasta eest juhtunust teinud omad järeldused. Siinkohal soovin korrigeerida ühe meedias esinenud ebatäpsuse: ma pole kandnud vanglakaristust, vaid viibisin 2005. aastal kaks päeva politseijaoskonnas vahi all, tasusin linnakohtus trahvi ning sellega kaasus lahenes,» selgitas Kajuvee.

Ta kinnitas, et on oma it- ja pangandusvaldkonna kogemuse najal investeerinud ühisrahastuse platvormidesse, kuid ei oma neist üheski ettevõttes olulist osalust või kontrollpakki ega osale juhtimises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles