Euroopa aktsiaturud ja euro kurss pöördusid tõusule

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa majandus tõmbab tõusule ka ülejäänud eurotsooni. Pildil terasesulataja ThyssenKruppi Duisburgi valukojas.
Saksa majandus tõmbab tõusule ka ülejäänud eurotsooni. Pildil terasesulataja ThyssenKruppi Duisburgi valukojas. Foto: Ina Fassbender / Reuters

Täna avaldatud oodatust positiivsem euroala ostujuhtide indeks on ajanud tõusule nii Euroopa aktsiaturud kui ka ühise valuuta kursi.

Euroopa Keskpanga (EKP) käivitatud võlakirjade ostu programm toodab juba dividende, kui euroala 19 riigi ostujuhtide koondindeks tõusis ootusi ületades 54,1 punktini, nelja viimase aasta parima tulemuse lähedale, vahendas Reuters.

Euro kurss tõusis hommikul USA dollari suhtes 0,4 protsenti tasemeni 1,1 dollarit ühe euro eest. Samuti keerasid tõusule eile langenud Euroopa aktsiaturud.

Euroala teenindussektori ostujuhtide indeks tõusis märtsis 54,3 punktini (ennustus 53,9, veebruaris 53,7) ning tööstuse ostujuhtide indeks 51,9 punktini (ennustus 51,5, veebruaris 51,0). Head sõitu teeb euroala tööstusmootori Saksamaa majandus: teenindusala ostujuhtide indeks 55,3 võrreldes ennustatud 55 punkti ja 54,7 punktiga veebruaris ning tööstuse indeks 52,4 (ennustus 51,5, veebruaris 51,1).

«Eurotsooni majanduskeskkond on muutumas äärmiselt positiivseks: madalad intressimäärad, nõrgenev euro, kukkuvad tooraine hinnad ja see kõik samal ajal EKP tugevate sammudega,» kommenteeris uudisagentuurile fondihalduri Diamant Bleu Gestion president Christian Jimenez.

«Ainuke lähiaja suur risk on see, kui Fed (USA föderaalreserv) tõstab intressimäärasid, aga ka see on juba suuresti turgudel arvesse võetud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles