Riigieelarvesse laekus augusti lõpuks 56,2 miljardit krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Kollaaž Katri Karing

Rahandusministeeriumi andmetel laekus kaheksa kuuga riigieelarvesse tulusid 56,2 miljardit krooni ehk 66,5 protsenti 2010. aastaks planeeritust.


Kulusid tehti 55,9 miljardi krooni ulatuses, mis on 61,1 protsenti aastaks planeeritust. Valitsussektor oli juulis ligi 2,3 miljardi krooniga teist kuud järjest ülejäägis, esimese seitsme kuu defitsiidiks kujunes ootuspäraselt 0,97 protsenti SKT-st.

Eelarve täitmine on kaheksa kuu järel oodatud tasemel. Vaatamata välistoetuste paremale kasutamisele tehti kaheksa kuuga kulusid ligi miljard krooni ehk 1,7 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi sama ajaga.

Jätkuvalt on vähenenud nii riigi tegevuskulud kui ka personalikulud, samas on märgatavalt kasvanud investeeringute tase ning välistoetuste kasutamine.

Tulusid laekus eelarvesse augusti lõpuks 56,2 miljardit krooni, millest 41,7 miljardit krooni moodustasid maksutulud ja 14,5 miljardit krooni mittemaksulised tulud.

Laekunud maksutulud moodustavad 67,5 protsenti ning mittemaksulised tulud 63,8 protsenti aastaks planeeritust.

Suurimate tululiikidena on kaheksa kuu jooksul laekunud sotsiaalmaksu 18 miljardit ning käibemaksu 12,9 miljardit krooni.
Augustis lisandus eelarvesse oodatult 7 miljardit krooni ehk 8,3 protsenti aastaks planeeritust tulust.

Maksutulusid laekus 5,9 miljardit krooni ja mittemaksulisi tulusid 1,1 miljardit krooni.

Kulusid tehti kaheksa kuuga kokku 55,9 miljardi krooni ulatuses, millest suurima kuluna maksti kaheksa kuu jooksul peamisteks sotsiaaltoetusteks kokku 24,8 miljardit krooni.

Augustis tehti väljamakseid 6,4 miljardi krooni ulatuses, mis on 7,1 protsenti kogu aastaks planeeritud kuludest.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles