Taavi Kotka kutsuti Põhja-Iirimaad uuendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Mihkel Maripuu

Ühendkuningriigi koosseisu kuuluva Põhja-Iirimaa finants- ja personaliminister Simon Hamilton märkis kohtumisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajatega, et piirkonnal on avaliku sektori moderniseerimise osas veel mitmeid proovikivisid, mille ületamisel loodetakse Eesti abile.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda märkis BNS-ile, et minister Hamilton oli Tallinnas ärimissioonil ning tema ajakavas olid ka kohtumised mitmesuguste koostööpartneritega.

Hamilton märkis, et avaliku sektori moderniseerimise valdkonnas on Põhja-Iirimaal endiselt mõned proovikivid, millest püütakse üle saada. Näiteks tõi minister Hamilton välja teatud raskused ID-kaardi juurutamisel ning tõdes, et selles valdkonnas oleks suuresti abiks Eesti kogemus.

"Ministeeriumi asekantsler Taavi Kotka tutvustas omalt poolt Eesti digitaalseid edulugusid nagu X-tee, e-valitsus ja e-residentsus ning avaldas soovi kahepoolselt tõhusaks ning edasiarendavaks koostööks ja kinnitas, et Eesti on omalt poolt valmis igati Põhja-Iirimaa digitaalse infrastruktuuri arendamise osas nõu ja jõuga abiks olema," lisas Ruuda.

Kohtumise lõpus kutsus Hamilton Kotka visiidile Põhja-Iirimaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles