Soome turundusnipp: saad saata tasuta SMSi, kui lisad sellele reklaami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Soomes käivitub täna uudne mobiiliteenus Jongla, mille loojad võivad ehk hakata varsti kulda kokku kühveldama.

Nimelt võib telefoniomanik nüüd saata mobiilioperaatorile tasuta SMSi sooviga saata tasuta SMS sõbrale. Sõbrale saadetav SMS ongi tasuta, kui saatja nõustub sellele lisama reklaammooduli. Nõusoleku lasta end nii reklaamida on andnud juba sellised Soome tippbrändid nagu Fazer, MTV3 ja Helsingin Sanomat, kirjutab taloussanomat.fi.

Reklaamidega varustatud SMSe, samuti multimeedia- ja videosõnumeid võivad Jongla teenusega liitunud inimesed saata piiramatul hulgal. Jongla teenuse tegevjuht Riku Salmineni sõnul on kõnealust rakendust arendatud viis aastat, läbitud on ka testperiood. Salminen näeb rakendusel potentsiaali saada ülemaailmseks edulooks, kusjuures sihtgrupiks on kõik viis miljardit mobiiliomanikku üle kogu maailma.

Salminen ei soovi avaldada uue teenuse väljamõtlejaid ega omanikke, mainides vaid, et teenuse taga seisavad meedia ja teleteenuste profid. Omanikeringis olevat nii soome kui välismaa investoreid.

Teenuse trumbiks näib olevat nutikas viis muuta reklaamid nii-öelda sõbralikuks, kuna need jõuavad reklaami saajani tuttavalt inimeselt. Nii ületab reklaam kergemini vastuvõtuläve, mis tänases reklaamteadetest üleküllastunud elukeskkonnas võib olla tõesti suur turunduslik pluss. Samuti indikeerib uudne teenus suurt kasvupotentsiaali, mis analüütikute arvates mobiilireklaamindust lähiaastatel ees ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles