Kuidas tööintervjuul ootamatutele küsimustele reageerida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: http://www.job-interviewtips.com/images/Hour-Long-job-Interview-Techniques-and-Tips.jpg

Tööandjatele meeldib tihtipeale lisaks tavalistele tööintervjuuküsimustele "millised on sinu tugevused" ning "kus sa end viie aasta pärast näed" esitada ka keerulisemaid, kandidaadi nutikust proovile panevaid küsimusi. Kuidas neile vastates head muljet jätta, selgitab Business Insider.

"Kui palju kaalub hokiväljak?" "Kui sa peaksid ehitama uue linna, mis on mõeldud 100 000 inimesele, kui palju bensiinijaamu tuleks sul linna rajada?" - kui neile ja sarnastele tööintervjuudel esitatavatele küsimustele vastamine täidab sind õudusega, ei tohiks sa siiski meelt heita. Tihtipeale ei tea ka intervjueerija neile küsimustele õiget vastust, rääkimata sellest, et õigeid vastuseid võib olla ka mitu.

Vastus ei olegi tegelikult kõige olulisem, vaid pigem see, kuidas sa ootamatu probleemi esilekerkides ennast üleval pead, probleemi lahendada üritad ning oma lahenduskäiku põhjendada oskad. Seetõttu tuleks end keerulisest situatsioonist leides järgida neid kolme nõuannet.

Jää rahulikuks

Proovi jääda küsimusele reageerides külmavereliseks ning ära näita oma segadust välja. See, millise mulje sinu esmareaktsioonid ja edasine tegutsemine intervjueerijale jätavad, on olulised.

Kasuta käepärast olevaid ressursse

Loodetavasti on sul tööintervjuul kaasas pastakas ja paber, mida kasutada. Kuna tegu on sinu enda loogika ja probleemilahendusoskuste testimisega, ei pruugi probleemile nutitelefoni ja Google´i otsingumootori abil lahenduse otsimine olla kõige oodatum tegevus.

Ära kiirusta

Isegi, kui probleemi lahendamiseks kuluv aeg on piiratud, ära rutta. Hinga sügavalt sisse, teadvusta endale küsimuse mõte ning hakka rahulikult selle lahendamise kallal töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles