Vaata, kui palju saavad palka erinevad riigipead

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul), Saksa kantsler Angela Merkel, Prantsuse president François  Hollande ja Ukraina riigipea Petro Porošenko (paremal) 11. veebruaril Minskis.
Vene president Vladimir Putin (vasakul), Saksa kantsler Angela Merkel, Prantsuse president François Hollande ja Ukraina riigipea Petro Porošenko (paremal) 11. veebruaril Minskis. Foto: SCANPIX

Märtsi alguses teatas Venemaa president Vladimir Putin, et vähendab enda palka kümnendiku võrra.

On teadmata, kas Putin seda ka teeb, sest ta on väitnud, et ei tea oma palga suurust. «Ausalt öeldes ma ei tea, palju ma palka saan. Ma saan selle ja hoian seda kontol,» ütles Putin detsembris, vahendab Business Insider.

Kuid Putini palk on väike, võrreldes Hiiumaa-suuruse saareriigi omaga. Singapuri peaminister Lee Hsien Loong teenib Putinist 12,5 korda enam. Tema teenistus on sama suur kui India, Brasiilia, Itaalia, Venemaa, Prantsusmaa, Türgi, Jaapani, Suurbritannia, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Saksamaa omad kokku.

Graafikus on toodud riigipeade aastapalgad dollarites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles