Elering maksab dividendideks 20 miljonit eurot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Mihkel Maripuu

Eleringi head majandustulemused võimaldavad ettevõttel dividendidena riigile välja maksta 20 miljonit eurot.

Eleringi 2014. majandusaasta auditeeritud aruande järgi teenis ettevõte 130,8 miljoni euroni ulatunud tulude mahu juures ärikasumit 50,8 miljonit eurot.

Eleringi puhaskasum oli eelmisel aastal 40,7 miljoni eurot. Tulud vähenesid möödunud aastal 2,7 protsenti. Selle põhjuseks on ülekandeteenuse tariifi langus ligi seitsme protsendi võrra möödunud aasta aprillist ning asjaolu, et alates möödunud aasta juulikuust ei kajastu ülekandevõimsuse oksjonitulu enam kasumiaruandes.

Saadavad tulud suunatakse otse spetsiaalselt põhja-lõunasuunaliste eesti elektrivõrgu ülekandevõimsuste tugevdamiseks loodud fondi. Kuigi Eleringi põhivara kulum kerkis seoses suurinvesteeringute käikuandmisega 7,6 miljoni euro võrra, suutis ettevõte vähendada ärikulusid 1,4 protsendi võrra 80 miljoni euroni.

Eleringi varade kogumaht oli aastavahetusel 790,1 miljoni eurot, omakapital 314,8 miljonit ning laenukohused 347,9 miljonit eurot.

Suurimad investeeringud tegi Elering eelmisel aastal avariireservelektrijaamade kompleksi (52 miljonit eurot) ning Eesti-Soome alalisvooluühenduse EstLink 2 projekti (18 miljonit eurot) lõpule viimiseks. Investeeringute rahastamiseks laenas Elering ka Põhjamaade Investeerimispangast 35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles