Lufthansa loodab streigist hoolimata teha 75 protsenti lendudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk Franz Josef Straussi lennujaamas Münchenis.
Lufthansa lennuk Franz Josef Straussi lennujaamas Münchenis. Foto: SCANPIX

Saksa lennukompanii Luftahnsa loodab reedel pilootide streigist hoolimata teha umbes 75 protsenti 3000-st lennust, teatas kompanii  kõneisik neljapäeva pärastlõunal.

«Me eeldame praegu, et homme startivate ja saabuvate lendude arv on umbes samas suurusjärgus kui kolmapäeval,» teatas ettevõte.

«Me arvestame, et umbes kolm neljandikku kogu Lufthansa grupi -- seal hulgas Swiss [Airlines], Austrian [Airines] ja Germanwings -- lendudest toimuvad,» lisas kompanii kõneisik.

Lufthansa on juba alustanud reedese lennuplaani koostamist ning ära jäävate lendude nimekirja avaldamist oma veebiküljel.

Reedel keskendub streik taas lühi- ja keskmaalendudele.

Lufthansa kõneisik ütles, et ära jääb umbes 700 lühi- ja keskmaalendu 1400-st, mis nurjab 84 000 inimese reisiplaanid. Kõik kauglennud toimuvad plaanipäraselt.

Itaalia lennujuhtide reedese streigi tõttu jääb ära veel 90 Lufthansa lendu, mis mõjutab 10 000 inimese plaane.

Pilootide ametiühing kavandas streiki esialgu ainult kolmapäevaks, kuid pikendas seda siis neljapäevale ja hiljem reedele.

Kolmapäeval häiris streik samuti lühi- ja keskmaalende.

Neljapäeval jäi ära 83 kauglendu 153-st, millega rikuti 18 000 inimese reisiplaanid.

Streik on suunatud juhtkonna otsuse vastu muuta pilootide pensionile mineku süsteemi. Praegu saavad piloodid pensionile minna 55-aastaselt ja säilitada 60-protsendilise sissetuleku kuni 65-aastaselt päris pensionile minekuni.

Lufthansa tahab selle süsteemi kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles