Molycorp on kollapsi äärel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didüümiumoksiidi kotid Molycorpi Californias asuvas tehases.
Didüümiumoksiidi kotid Molycorpi Californias asuvas tehases. Foto: SCANPIX

Molycorp Silmeti emafirma, USA börsifirma Molycorp tunnistas eelmise kvartali majandustulemuste avaldamisel, et ei pruugi olla tegutsemissuuteline juhul kui ettevõte ei suuda oma bilanssi paika saada.

Ettevõttel on 1,7 miljardit dollarit võlga, millest 206,5 miljonit on vahetusvõlakirjad tähtajaga järgmise aasta juunis, kirjutab Financial Post. Ettevõtte rahavoog on negatiivne ning ei pruugi suuta täita oma tulevasi kohustusi.

«Keskendume sellele probleemile ning oleme palganud finants- ja muud nõustajad abistamaks meid tugevdama bilanssi,» ütles analüütikutele finantsjuht Michael Doolan.

Molycorpi turuväärtus on täna vaid napilt suurem kui Sillamäe muldmetallide tehase müügihind 2011. aastal. Tiit Vähi suuromanduses olnud Silmet Grupp müüs 90 protsenti ettevõtte aktsiatest 89 miljoni dollari ning hiljem 10 protsenti 10 miljoni dollari eest. Praegu on Molycorpi turuväärtus 106 miljonit dollarit.

Alates Sillamäe tehase ülevõtmisest on Molycorpi aktsia kukkunud 99 protsenti.

Molycorp teatas ka, et ei vasta enam New Yorgi börsi poolt kehtestatud nõuetele ning peab ilmselt börsilt lahkuma.

Täna on Molycorpi aktsia kukkunud 23 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles