USA kohus ei võtnud arutusele kaasust Herbalife'i vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine Herbalife'i aktsiatega New Yorgi börsil.
Kauplemine Herbalife'i aktsiatega New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

USA kohus ei võtnud menetlusse kahe pensionifondi kaebust kaalulangetus- ja toidulisandite tootja Herbalife'i vastu. Kaebuse sisu oli, et Herbalife jätab endast ausa ettevõtte mulje pettusega ning aktsionärid kaotasid raha illegaalse püramiidskeemi tõttu.

Kahe pensionifondi aktsionärid ei suutnud tõestada, et Herbalife kergitas kunstlikult aktsia hinda, ütles USA ringkonnakohtu kohtunik Dale Fischer, vahendab Reuters.

Pershing Sqare Capital Management LP fondijuht William Ackman on olnud Herbalife'i vastu aastast 2012. Ta on seejuures ka ise Herbalife'i investeerinud. Ta on eri aegadel öelnud, et Herbalife on «ajaloo efektiivseim püramiidskeem.» Herbalife on süüdistusi eitanud.

Herbalife'i aktsia kerkis uudise peale 9,4 protsenti 37,68 dollarini. See on tunduvalt madalam läinud aasta jaanuari tipust, mil aktsia maksis üle 83 dollari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles