IMF: Kreeka on kõige koostöösoovimatum riik läbi aegade

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka parlament Ateenas.
Kreeka parlament Ateenas. Foto: AP/Scanpix

Poolteist nädalat pärast seda, kui Kreeka oli lasknud rahvusvaheliste kreeditoride esindajad Ateenasse, kus nad ei saanud mingeid uusi andmeid, peeti Kreeka telekonverents, mille järel Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) esindajad väitsid, et Kreeka on läbi ajaloo kõige väiksema koostöösooviga riik, kirjutab Bloomberg News.

Kõnelused Kreekaga ei edene, kuigi aeg ja raha hakkavad otsa saama. Esmaspäeval maksis Kreeka IMF-ile tagasi 560 miljonit eurot ja neljapäeval tuleb maksta 340 miljonit eurot, vahendab BNS.

Et saada surnud punktist üle, kohtub Kreeka peaminister Alexis Tsipras Euroopa Ülemkogu ajal minitippkohtumisel Saksa kantsleri Angela Merkeli, Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'i, Euroopa Komisjoni esimehe Jean-Claude Junckeri ja Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghiga.

Euroriikide nõue Kreekale on, et enne reformid ja siis laen. Tsipras võib küsida Draghilt luba emiteerida lühiajalisi võlakirju.

Kasvav ebakindlus tekitab küsimuse, kes on neid nõus ostma, kui Kreeka pangad ei tohi seda teha.

Anonüümne allikas ütles Bloombergile, et EKP on nõustunud andma Kreeka pankadele hädalaenu küsitud 900 miljoni euro asemel kuni 400 miljonit. Samuti ei aktsepteeri EKP Kreeka võlakirju laenutagatisena.

Kreeka teema tuleb arutusele ka neljapäeval algaval ülemkogul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles