Veefirmad ähvardavad järsu hinnatõusuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paar aastat tagasi kehtestatud ja tänavu kehtima hakanud karmid nõudmised reoveele on marru ajanud vee-ettevõtjad, kes väidavad, et uus kord võib kraanivee hinda tõsta kuni kolm korda ning veefirmasid pankrotti ajada.

Reoveele kehtestas keskkonnaministeerium määrusega uued nõudmised juba 2012. aasta novembris, ent üleminekuaeg lõppes käesoleva aasta alguseks. Praeguse keskkonnaministri Mati Raidma sõnul ei vasta tõele vee-ettevõtjate väited määruse tohutust mõjust vee hinnale, vahendab Äripäev

«Heitveele ei tohiks olla karmimad nõuded kui joogiveele,» ütles vee-ettevõtete liidu juht Vahur Tarkmees, kelle sõnul just nii on ning selliseks muutus olukord 2012. aasta novembris vastu võetud valitsuse määrusega, millega alandati reoveele lubatud reostusnäitajate piirmäärasid.

Tarkmehe sõnul toob muudatus vee-ettevõtjatele kaasa ulmelised investeeringud, mille tagajärjel tõuseb kraanivee hind kuni kolm korda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles