USA suurfirmade juhid on ametis kaks korda kauem, kui peaksid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suurfirmade juhid on ametipostil kaks korda kauem, kui peaksid
USA suurfirmade juhid on ametipostil kaks korda kauem, kui peaksid Foto: PantherMedia

Uuringufirma Conference Board avaldatud raporti järgi on USA suurfirmade tegevjuhid oma ametipostil pahatihti lausa aastaid kauem, kui peaksid, kirjutab Business Insider.

Äsja avalikustatud raporti järgi on USA 500 suurima börsifirma tegevjuhi eeldatavaks valitsusajaks keskmiselt 9,7 aastat. Viimati oli see näitaja nii kõrgel 2002. aastal ning Temple University poolt hiljuti läbi viidud uuringu järgi ei tähenda see ettevõtetele head.

Nimelt uurisid ülikooli teadlased USA suurfirmade juhtide tegevuse efektiivsust ajalises plaanis ning leidsid, et ühe juhi "optimaalne eluiga" ettevõttes on keskmiselt 4,8 aastat.

Peale viite juhtimisaastat kasvab tendents, mille järgi hakkavad juhid toetuma pigem oma sisevõrgustikule, kui väljaspoolt turgu tulevale informatsioonile. Sissepoole vaatamine muudab neid aga turutingimuste ja klientidega seotud muutuste ja muudatuste suhtes vähem teadlikeks ja kohanemisvõimelisteks, mis kokkuvõttes hakkab ettevõttele kahju tegema.

Kõige olulisemaks põhjuseks, miks ettevõtted siiski õigeaegselt juhte välja ei vaheta, on kartus teadmatuse ja ebastabiilsuse ees - uue juhi käitumine ja tegevusplaanid on tihtipeale vana juhi omast erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles